Ads by Google Ads by Google

Lauga

O ISARAELU MA TULAFONO

 

Ina ua taunuu Isaraelu i Sinai, na nonofo ai loa i le lau'ele'ele lea, o le faatonuga fo'i a le Ali'i ia Mose e alu 'ae i luga o le mauga o Sinai, e tuu atu ia Tulafono e limata'ita'iina ai le olaga o tagata Isaraelu.

 

Ona sausau lea o le malaga a Isaraelu, e ta'ita'iina le nu'u i le tomumu o Mose i le Atua, ona nofo lea o le Atua, ua faasala i totonu lava o le vao lea, i tausaga e 40, e faata'amilomilo ai lava e le Atua.

 

A'o le mea ana o sa'o e le atoa se iva o masina e o sa'o ai i Kanana, le nu'u lea na folafola ai ia Aperaamo ia te ia ma lana fanau. Ua lata fo'i i le isi itu o le vai o Ioritana, na toe faamanatu ai fo'i i lena nu'u tomumu o Isaraelu.

 

Ina ua soifua mai Iesu pei ona taua i le tusi o le Feagaiga Fou, (Mataio 22:35-40) ua tuu faatasi ai Tulafono i le feau e tasi, o lou alofa i le Atua i lou loto atoa ma lou malosi atoa ma lou mafaufau atoa.

 

O lua o tulafono 'o lou alofa lea i lou tuaoi e pei lava o oe ia te oe. Fai mai le Aposetolo o Nu'u Ese, e le aoga le Tulafono pe a e le maua le faatuatua i le Atua, ua e le ola faamoemoe i le Tulafono sa limataitaiina mai ina i tatou o i le mauga o Sinai. Ae e maua le Atua, ua le toe i ai ni Tulafono, Amene.