Ads by Google Ads by Google

Asiasi mai taitai o le US Coast Guard, feiloai ma Talauega


US Coastguard [ata: foa'i]

Pago Pago - AMERIKA SAMOA

 

O le Aso Lua, Fepuari 14, 2023, na fa’ataunu’u ai le ulua’i asiasiga aloaia o Amerika Samoa, a U.S Coast Guard Rear Admiral Michael H. Day, ma nisi o sui sinia o lea vaega o le fetarale, talu ona avea Amiral Day ma le Ta’ita’i o le Itumalo lona sefulufa o le Coast Guard ia Iuni 2022. 

 

Sa latou feiloai ma le afioga ia Talauega Eleasalo Vaalele Ale e talanoaina auala e galulue soosootauau ai mo le agai i luma o pulega o le gataifale e avea o se vaega o tulafono faavae faava-o-malo e taua mo se Indo-Pacific saoloto ma tatala. 

 

O Admiral Day e va'aia ma fa'atonu galuega a le Coast Guard i le Oceania, e aofia ai Hawai'i, Guam, Commonwealth of Northern Mariana Islands, Amerika Samoa ma gaioiga i Sigapoa ma Iapani.

 

Sa auai faatasi Admiral Day ma Kapeteni Aja Kirksey, o ia, i lana malaga lona lua i Amerika Samoa talu mai Novema 2022, sa avea ma Ta’ita’i a le Sector Honolulu ia Iuni 2022, ma ta’ita’ia misiona uma a le Coast Guard i le vaega o matafaioi a Sector Honolulu, o se lautele lautele o le Pasefika lea. e aofia ai le 1.4 miliona maila faatafafa o le sami.

 

I le fonotaga ma le Coast Guard, na saunoa ai Talauega taua o le pisinisi tuna i Amerika Samoa, ma e fa’afetaia ai le lagolagosua a le Coast Guard i le taimi nei, ona o le fuafuaga a Amerika Samoa e fa’ateleina va’a o le a la’u mai ai suau’u ma sapalai e manuia ai o tatou tagata. 

 

“Matou te iloa o le i ai o le Coast Guard iinei e mafai ai ona saogalemu, faʻamalosia tulafono, ma puipuia le ola i luga o le sami,” o le saunoaga lea a le Sui Kovana.

 

Na ia faaauau, “Matou te tulimatai atu i ni auala fou e fausia ai faiga faapaaga i le Itulagi o le Pasefika ma faaauau ai galuega lelei.”

 

Sa auai foi nisi o sui o le kapeneta i lea aso, mo le talanoaina o mataupu taua ma le sailia o avanoa mo aoaoga i vaega o le puipuiga o tuaoi ma le gataifale. 

 

O sui o le Kapeneta e aofia ai le Sui Loia Sili ia Roy Hall, Fa’atonu Samana Ve’ave’a, Sui Teutupe Levi Reese, Sui Fa’atonu Sinauli Galoia, Fa’atonusili Blanche Barber, Fa’atonu Falenaoti Loi-On, Pule Sili o le Ofisa o Tiute Elisara Elisara.

 

Na fa’ai’u le fonotaga i le fefa’asoaa’i o meaalofa, ina ua taua’aoina atu ia Amiral Day le foe laupapa, fa’apea fo’i mea fa’aSamoa ma fa’amanatuga na foa’i e Talauega.