Ads by Google Ads by Google

Molia ia Dennis Elisara, fa’atupu vevesi i nofoaga faitele


[ata: foa'i]

Pago Pago - AMERIKA SAMOA

 

O le taeao o le aso Tofi, Iuni 1, 2023, na maua ai e le Ofisa o Leoleo i Tafuna le telefoni mai se tagata faigaluega i le faleoloa o le TSM Mart i Tafuna, e talosagaina ai se fesoasoani e tusa ai o se tagata, mulimuli ane fa’ailoa o Dennis Elisara, o ia lea o lo o tu’uaia na fa’atupu vevesi i totonu o le latou faleoloa.

 

I le aso lava lea, na maua ai se ata video o le tagata na osofaia i luga o le Facebook o le fa’alavelave lea na fa’aalia ai le fa’alavelave a le ua molia i totonu o le faleoloa.

 

O fa’amaumauga a le fa’amasinoga o lo o taua ai e fa’apea, o le aso 1 o Iuni, 2023 i le itula e 7 i le taeao, na fa’atupu ai se fa’alavelave a Elisara i totonu o le faleoloa o le TSM, e ala i le ‘e’e ma le ‘e’e o upu masoa ma ta’ua ai o ia e ana le fale, lea na fa’apopoleina ai tagata faigaluega e to’atolu a le TSM sa i ai i le taimi o le fa’alavelave.

 

Na taua e le isi tagata faigaluega o se alii e faapea, sa ia faafeao Elisara i fafo o le faleoloa, ma i ni nai sekone mulimuli ane, a o tapena e tagata faigaluega le latou vaega o lo o galulue ai, na toe tamo’e atu ai le ua molia i totonu o le faleoloa ma ni ma’a tetele se lua ma togi atu i le vaega tupe. , fa'aleagaina le tolu o mata'itusi pa'i a le faleoloa i le vaega o le cashier.

 

Na togi sa’o e le ua molia ia ma’a aga’i i le mea o tutu mai ai tama’ita’i faigaluega e to’alua ma laki na mafai ai ona ‘alofia le lavea. Na ta‘ua e tagata faigaluega na faate‘ia ma fefefe uma i latou i le taimi na tupu ai ona o le soona tupu o lenei gaioiga o le vevesi.

 

Na tuuina mai e le pule o le TSM Mart se fua faatatau o meatotino ua faaleagaina e $1,350, ona e $350 le tau o siaki taitasi. Ona taofia lea o Elisara ma ave i le TPS mo le resitalaina. I le taimi na taofia ai o ia, na iloa ai e leoleo se manogi malosi o le ava malosi i luga o le tagata o loʻo masalomia.

 

O lana ulua’i iloiloga i le fa’amasinoga na faia i le aso Faraile, Iuni 2, 2023. E 2 moliaga o lo o tu’uaia ai Elisara, e tasi le moliaga o le fa’atupu vevesi i nofoaga faitele ma le moliaga o le fa’aleagaina o meatotino i le tulaga tolu.

 

E $1,000 le tupe lea ua faatulaga e tatala ai Elisara i tua.