Ads by Google Ads by Google

Teuteuga Kerisimasi a le malo nofaga faatulagaina faia i le Aso Faraile


[ata: foa'i]

Pago Pago - AMERIKA SAMOA

 

Ua le gata i le fa’alelei ma fa’amama lautele le atunu’u i le aso Faraile nei, Novema 25 - i le ma’ea ai o le Aso Fa’afetai i le Aso Tofi - ae o le aso fo’i lea ua fa’atulaga e le malo e faia ai teuteuga o le Kerisimasi, i nofoaga faapitoa i Tutuila, faatasi ai ma vaega faapitoa e teuteuina i pale Kerisimasi ae o isi nofoaga o loʻo i ai moli Kerisimasi.

 

I se tusi ia Novema 16, na fa’ailoa ai e le ta’ita’i o le aufaigaluega a le Kovana ia Loa Tuimavave T. Laupola i sui o le kapeneta e fa’apea, o matagaluega uma a le malo, e aofia ai ofisa ma vaega tu maoti, o le fa’amamaina fa’alauaitele o le atunu’u - e pei ona masani ai i le faaiuga o masina ta’itasi - o le a fa’ataunu’uina mo le masina o Novema i le aso 25. 

 

Mo le aso fo’i lea “o le a amata ai tapenaga mo le vaitau o aso malolo” Teuga o le Kerisimasi ma aso malolo,” o se vaega lea o le tusi a Loa. 

 

E tusa ai ma lea tusi, ua fa’atonuina ofisa o le malo e auai ma fesoasoani i teuteuga o le Kerisimasi o lenei tausaga i sone eseese ua fa’amautuina-i Tutuila atoa-o lo’o fa’ailoa mai e le Island Wide Clean-up Committee (IWCC). 

 

Ma o le fa'amanatu na aofia ai le vaevaeina o sone e aofia ai ta'ita'i sone ma o latou sui ta'ito'atasi - o ofisa ia o le malo.

 

Na fa’ailoa i sui o le Kapeneta e fa’apea, o nisi o vaega o lo o i totonu o sone ua filifilia e teuteu i moli o le Kerisimasi ae o isi vaega o le a teuteuina i pale Kerisimasi.

 

O se pepa fa’apipi’i i le tusi a Loa, o lo’o fa’ailoa mai ai, o sone e lima, e fa o le a teuteuina i pale o le Kerisimasi, ae na’o le tasi o lo’o i ai moli Kerisimasi Sone 5- lea e aofia ai le auala tele mai Nu’uuli e agai atu i le malae va’alelei, e amata mai i le fetaulaiga ala i Fagaima, ma agai atu ai i le malae vaalele. 

 

Ma o vaega o le alatele e faaopoopo i teuteuga moli Kerisimasi. Mo se fa’ata’ita’iga, o le auala lea e aga’i atu i luma o le US Army Reserve Center i Tafuna ma aga’i atu i le fa’ai’uga o le pa puipui o le malae va’alele i tafatafa o le fale kalapu o le runway night club.

 

E le gata i lea, o le auala mai le Ofisa o Leoleo i Tafuna e o’o atu i le Troop Store (PX); o le auala taamilo mai le lala i Tafuna o le Faletupe a le Teritori a Amerika Samoa, e ui atu i le Lions Park e oo atu i le Toese i Tafuna; o le ta’amilosaga o le auala i luma o le lotoa o le American Samoa Power Authority (ASPA) i Tafuna e aga’i atu i le Lions Park, e ui atu i le Tafuna Industrial Park; ma le ta'avale-auala lea e soso'o atu i le NAPA e o'o atu i le lotoa a le Territorial Administration on Aging ma Lions Parks.

 

O le ASPA ma le Matagaluega o Galuega Lautele o ta’ita’i sone mo teuteuga o moli Kerisimai, fa’atasi ai ma le lagolagosua a Ofisa e 19 a le malo.

 

O le tusi a Loa na fa'amatala ai fo'i i sui o le kapeneta e fa'apea, o pale Kerisimasi uma e tatau ona "fa'afetaui le fua fa'atatau ma fa'amau i pou molī u'amea i le maualuga ua fa'ailoaina ina ia fa'atumauina le tutusa ma le tutusa".

 

Fua o le pale: 1ft 8 inisi, Maualuluga: 6ft. Ae ui i lea, o lanu ma teuteuga o pale e faʻatatau i le manaʻoga a le matagaluega.

 

O vaega o le auala tele i Tutuila e teuteuina i pale Kerisimasi: Sone 1 i le Sone 4 - e amata mai le amataga o le pa puipui i Nu'uuli i tafatafa o Tony Ocean Mart ma fa'asolosolo i luga o le gataifale e o’o atu i le Ronald Reagan Marine Railways i Satala.

 

Faaalia e le alii pule o le aufaigaluega kovana, e tatau i sone taitasi ona faailoa pisinisi poo kamupani i totonu o latou sone ma talosagaina la latou lagolago ma fesoasoani i teuteuga o latou fale.

 

“E pei lava o taimi uma, o lau lagolago atoatoa i le IWCC e matua talisapaia lava,” o le tusi lea a Loa i sui o le kapeneta. "O lou faʻaauau pea ma le lagolagoina o taumafaiga a le Faigamalo e tautua ai o tatou tagata ma faʻasalalau le fiafia o aso malolo i lenei vaitau e matua talisapaia."